News Flash:

Reteta de sufleu cu ciocolata

6 Mai 2013
2200 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 banane mici, facute piure
50 g zahar brun
1/4 lingurita sare
3 linguri amidon porumb
40 g cacao
2 lingurite vanilie esenta
2 lingurite cafea instant
60 g ciocolata tocata
3 linguri zahar plus 2 extra pentru formele de sufleu
5 albusuri
80 ml lapte semidegresat
otet
zahar pudra pentru decor

Mod de preparare
:

Incinge cuptorul la 200 grade C/ gaz treapta 6. Unge cu putin ulei 6 forme ceramice de sufleu de marimea unei cesti mai mari si tapeteaza-le peretii cu zahar. Topeste ciocolata la bain marie si intre timp amesteca cafeaua instant cu vanilia intr-un bol. Intr-un bol mai mare cerne cacao, amidonul de porumb si sarea. Adauga bananele piure, zaharul brun si laptele si amesteca totul cu un mixer pana cand se incorporeaza.

Toarna si ciocolata topita, amestecul de cafea instant si mixeaza bine. Intr-un alt bol bate cele 5 albusuri de oua cu un stop de otet pana cand devin o spuma. Adauga apoi 3 linguri de zahar si bate-le pana cand spuma devine tare.Amesteca un sfert din albusurile spuma cu mixerul in amestecul de ciocolata. Restul le incorporezi folosind o spatula.

Toarna aluatul in formele de sufleu si pune-le la copt. Coace-le intre 15 si 25 de minute pana cand sufleurile sunt pufoase si rumenii, dar inca tremura daca misca recipientul.
Serveste-le calde decorate cu zahar pudra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sare vanilie esenta cafea instant albusuri otet zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2267 viz    0 com
3731 viz    0 com
4152 viz    0 com
5360 viz    0 com
2195 viz    0 com
2416 viz    0 com
2564 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031264 (s)