News Flash:

Reteta de spirale cu mere

20 Februarie 2012
2391 Vizualizari | 0 Comentarii
Spirale cu mere
Ingrediente:

500 g faina
25 g drojdie proaspata
1 ou
100 g zahar
50 ml ulei
150 ml lapte
200 ml iaurt
1 plic zahar vaniliat

Pentru umplutura:

1 plic budinca de vanilie
250 g mere
1 lingurita suc de lamaie
100 g zahar

zahar pudra

Mod de preparare:


Frecam drojdia cu putin zahar, 1 lingurita  si 3-4 linguri de lapte si o lasam sa creasca. Amestecam restul ingredientelor, adaugam drojdia si framantam 5 minute pana obtinem un aluat omogen. In reteta originala erau doar 200 ml iaurt. Acoperim si lasam sa dospeasca 45 de minute.
Intre timp pregatim umplutura; curatam merele de coaja si samburi si le dam prin razatoarea mica (dupa curatare trebuie sa aiba 250 g). Adaugam zaharul si sucul de lamaie si fierbe,m 5 minute.
Separat dizolvam budinca in 4 linguri de apa rece si o adaugam la mere. Amestecam repede, atentie se intareste imediat. Lasam sa se raceasca.Intre timp aluatul a dospit frumos. Il intindem pe o planseta unsa cu ulei (lucram cu mainile unse cu ulei) intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 6-8 mm. Punem umplutura si o intindem cu un cutit cu lama lata. Il impaturam; il impartim vizual in 3, luam 1/3 si o aducem peste a 2-a, apoi cea de-a 3-a o aducem peste prima. Taiem cu miscari ferme felii de 2-3 cm latime. Le rasucim frumos si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc mic. Presaram deasupra zahar pudra si servim.
Spirale cu mere pregatite de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie zahar ulei lapte iaurt zahar vaniliat mere zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1308 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028995 (s)