News Flash:

Reteta de sos pesto

24 Ianuarie 2013
2447 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr parmezan ras
250 gr spanac tocat
100 ml ulei de masline
4 catei de usturoi
100 gr nuci tocate
20 ml zeama de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
 
Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Asaza nucile intr-o tava si da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp, fierbe apa intr-o oala. Adauga spanacul tocat si lasa pe foc pana cand da in clocot. Scurge bine spanacul si transfera pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie care sa absoarba tot lichidul. Cu un blender mixeaza nucile, spanacul, parmezanul, uleiul de masline, usturoiul si sucul de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper. Mixeaza bine pana obtii un piure. Mai poti adauga ulei de masline daca piureul nu are consistenta dorita.
 Sosul se consuma imediat, insa poate fi tinut si la frigider pana la 3 zile. Sosul pesto de iarna se serveste cu paste. Este si o baza ideala pentru sandvisuri cu rucola, prosciutto si rosii cherry.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parmezan ras spanac tocat nuci tocate sare piper tava cuptor clocot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2274 viz    0 com
2751 viz    0 com
4315 viz    0 com
1530 viz    0 com
2585 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1825 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020404 (s)