News Flash:

Reteta de somon prajit cu orez

23 Februarie 2012
2532 Vizualizari | 0 Comentarii
Somon prajit cu orez
Ingrediente:

500 grame somon, fara piele, taiat cuburi
sucul unei jumatati de lamaie
sare
piper
1/2 de varza alba, taiata foarte fin
3 morcovi medii, dati pe razatoare
1 lingura ulei de masline
1 lingura otet
1 lingura sos de soia
150 grame orez cu bob lung
sos de mango cu ardei iute

Mod de preparare:


Somonul, asezonat cu sare, piper si stropit cu suc de lamaie se lasa in frigider cca o ora. In acest timp preparam salata de varza cu morcov, amestecand ingredientele cu dressingul format din ulei, otet, sos de soia( pe care le omogenizam intr-un vas, separat). O pastram si pe ea la rece, pana in momentul servirii.
Orezul, spalat in 5-6 ape, se pune la foc cu cantitatea echivalenta de apa, in momentul in care fierbe dam focul la mic, mic si acoperim. Dupa 10 minute il luam de pe foc si mai asteptam altele 15, apoi il rascolim cu furculita, spre a obtine varianta "bob cu bob".
Ultimul preparat e somonul, pe care il rasturnam intr-o tigaie incinsa (cu tot cu marinada), la foc mediu, sub capac, 5 minute, dupa care 5 minute fara capac, intorcandu-l din cand in cand pe toate partile. Din cantitatile de mai sus rezulta 3 portii.
Somon prajit cu orez pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

somon sare piper varza alba morcovi otet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018969 (s)