News Flash:

Reteta de somon prajit cu garnitura de conopida

13 Februarie 2012
7426 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6572 RON (+0.0022)
USD: 3.9685 RON (-0.0089)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Somon prajit cu garnitura de conopida
Ingrediente:

3 fileuri de somon
1 kg conopida, desfacuta buchete mari
sucul de la 1/2 de lamaie
3 fileuri de ansoa, tocate
3 catei de usturoi, tocati
2 linguri ulei de masline
1/4 lingurita ras-el-hanout
1/4 lingurita turmeric
1/4 lingurita boia dulce
piper
sare

Mod de preparare:

Cu o ora inainte de a pregati masa, spalam somonul  si il uscam cu prosoape de bucatarie, dup care il asezonam cu zeama de lamaie, sare si piper si il bagam in frigider. Intre timp se pun la fiert 2 l de apa cu o lingura de sare. In momentul in care incepe sa dea in clocot se pun buchetelele de conopida si se lasa acolo in jur de 5 minute. Dupa aceea se scot, se scurg si se amesteca cu cumulul condimentelor (mojarati usturoiul tocat cu fileurile de ansoa, turmeric, boia, ras-el-hanout. La final se pune uleiul de masline), se pun intr-o tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, functia grill, pentru aproximativ 10 minute, pana incep a se rumeni putin deasupra.
In acest timp se prajeste somonul intr-o tigaie antiaderenta, asezandu-le pe partea cu piele, fara nici un adaos de grasime. In functie de grosimea fileului, prajim cca 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta, pana cand culoarea stralucitoare a somonului devine mata si roz. La final se pune somonul pe un platou, iar alaturi conopida.
Cantitatile de mai sus sunt necesare pentru 3 portii.
Somon prajit cu garnitura de conopida pregatit de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

conopida ansoa usturoi ras-el-hanout turmeric boia dulce piper sare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019756 (s)