News Flash:

Reteta de socata a bunicii. Redescopera gustul copilariei

27 Mai 2019
368 Vizualizari | 0 Comentarii

Micile flori de soc, amestecate cu lamaie si zahar, dau nastere unei baturi parfumate. Am putea spune ca este un alt fel de limonada, dulce-acrisoara, cu un gust deosebit. Iata o reteta rapida de socata ce va va aduce aminte de gustul extraordinar al aromelor naturale. Socul este cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice inca de pe vremea Romei Antice,  cand florile lui erau utilizate pentru efectul diuretic. Intre timp,au fost descoperite si alte beneficii pe care le aduce pentru sanatate.Citeste aici despre leacurile din florile de soc.

Remediile preparate din florile, frunzele, fructele si din scoarta de soc sunt indicate pentru calmarea nevralgiilor, a durerilor reumatice, dar si pentru combaterea infectiilor respiratorii si a unor afectiuni ginecologice. In plus, socata te ajuta sa slabesti si sa ai o piele mai frumoasa. Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara o socata ca cea a bunicii:

Ingrediente pentru socata

  • 10-12 flori mari soc (se pot adauga si mai multe daca doriti sa fie mai concentrat)
  • 1 kg de zahar (se poate inlocui cu miere)
  • 2-3 lamai mari
  • 8 litri de apa rece
  • un borcan de 10 litri

Cum se prepara socata:

Pentru socata avem nevoie de flori de soc curate, fara paduchi sau musculite, inflorite si culese pe soare. Rupeti tulpina si lasati doar florile. Mai trebuie lamai spalate cu apa calda (pot fi si curatate pentru a indeparta stratul ceros de deasupra si pentru a evita ca socata sa devina amara). Daca nu dorim sa punem bucati intregi de lamaie, putem pune doar sucul lor.

De obicei, daca punem doua lamai, una o taiem felii si o punem in borcan langa soc, iar de la cealalta punem doar sucul. Mai punem apa si zahar dupa gust. Cantitatile de soc, apa, lamaie si zahar difera in functie de cantitatea pe care dorim sa o producem.

O lasam la macerat cateva zile, amestecand-o de doua ori pe zi. Cand consideram ca a ajuns la aciditatea dorita, o strecuram si o punem la frigider. Se serveste rece. In varianta in care folosim miere in loc de zahar, socata are numeroase efecte terapeutice: detoxifiante, euforizante, emoliente, antiinflamatoare, antiinfectioase, diuretice si expectorante.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta socata socata bunica retetele bunicii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012933 (s)