News Flash:

Reteta de snitel vienez

29 Noiembrie 2013
2687 Vizualizari | 0 Comentarii
Wiener Schnitzel sau snitelul vienez este un fel de mancare national in Austria iar reteta a fost preluata si adaptata in bucatariile multor popoare. Originea lui este destul de controversata. Se spune ca ar avea la baza un fel de mancare din nordul Italiei, Cotoletta alla Millanese, a carui reteta generalul Joseph Radetzky ar fi adus-o in Austria la mijlocul secolului XIX. In acelasi timp, exista voci care sustin ca snitelul era preparat in Viena inca din secolul XVIII. In prezent, conform legilor austriece, doar snitelul care are la baza carne de vitel se poate numi Wiener Schnitzel. Exista insa restaurante care prepara snitelul din carne de porc, acestea fiind insa nevoite sa scrie in meniu tipul de carne (Wiener Schnitzel vom Schwein).

Pentru reteta traditionala se folosesc carne de vitel si untura, insa puteti sa folositi si carne de porc sau de pui si praji in ulei.

Ingrediente:

4 bucati carne de vitel
faina
2 oua
Pesmet
Untura/unt
Sare

Mod de preparare:

Se bate carnea, se sareaza, se da intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu lamaie si salata de cartofi.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

wiener schnitzel snitel vienez retete snitel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1589 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021312 (s)