News Flash:

Reteta de smochine in sos de vin rosu

28 Februarie 2012
3218 Vizualizari | 0 Comentarii
Smochine in sirop de vin rosu
Ingrediente:

12 smochine mari
500 ml vin rosu
100 grame de zahar
2 linguri cu miere
1 pastaie de vanilie
1 baton scortisoara

Mod de preparare:

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute, vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie, sectionata in doua, pe lung), zaharul si mierea. Adaugam si smochinele curatate de pielita si le fierbem in sirop 5 minute, la foc moale. Dupa aceea le scoatem si le lasam sa se scurga. Siropul il lasam la foc mic, inca 10 minute, sa se reduca si sa capete consistenta, nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie.
Se monteaza cite 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald. Daca ne place inghetata, putem adauga o cupa, pe care turnam, de asemenea, sirop.
Smochine in sos de vin rosu pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smochine vin rosu zahar miere scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020250 (s)