News Flash:

Reteta de sirop de portocale

20 Februarie 2012
4840 Vizualizari | 0 Comentarii
Sirop de portocale
Ingrediente:

1 kg portocale
1/4 baton de vanilie
500 ml apa
2 kg zahar
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Mai intai spalam portocalele, iar doua se rad de coaja fin. Dupa aceea se storc toate de zeama. Apa se pune la fiert cu coaja rasa. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc, se pune un capac si se lasa asa in jur de un sfert de ora, iar apoi se strecoara. Se pune iarasi pe foc, la fiert, cu vanilie, zaharul si sucul de portocala, de data aceasta pentru o jumatate de ora. Cand se leaga se pune sucul de lamaie si se ia de pe foc. Dupa ce se raceste putin, siropul de portocale se strecoara prin tifon dublu, umezit si se toarna in sticle inchise ermetic.

sursa reteta: gustos.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

portocale apa zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020174 (s)