News Flash:

Reteta de sfintisori

8 Martie 2013
2405 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina de grau
drojdie cat o nuca
200 g margarina
4 oua
300 g zahar
coaja de lamaie si portocala
200 ml lapte (daca mai trebuie mai puneti, eu am pus din ochi)
1 lingurita sare

Pentru ornat:

nuca macinata
5 linguri pline cu miere de albine
zahar
2 oua

Mod de preparare:


Se topeste margarina in lapte pe foc mic. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanta bine pana rezulta un aluat molicel.
Se lasa la crescut 1 ora, la loc caldut si acoperit cu un prosop. Intre timp intr-un bol se face un amestec din nuca macinata si zahar, iar intr-o craticioara punem pe baie de aburi sa se topeasca mierea de albine. Dupa ce a ccrescut aluatul, luam cate o bucatica de aluat pe care o modelam ca in pozele de mai jos.
Punem sfintisori in tava pe hartie de copt, ii ungem cu ou batut si amestecat cu zahar si-i dam la cuptor pana se rumenesc bine. Apoi se scot si asa fierbinti ii inmuiem cu partea de deasupra in mierea topita si apoi ii dam prin nuca si ii asezam pe un platou.

sursa: bucataras
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat margarina oua zahar lapte sare ornat nuca macinata foc mic bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020051 (s)