News Flash:

Reteta de sezon: prune la gratar cu iaurt

27 August 2013
2288 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 ceasca de otet balsamic
doua linguri de zahar
4 prune mari, taiate pe jumatate
o cana de iaurt grecesc
o lingura de miere
1/4 ceasca de fistic decojit
cateva crengute de menta
sare
piper

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare amesteca otetul cu 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper negru macinat. Lasa-le sa fiarba aproximativ 5 minute, pana cand scad la jumatate. Ia amestecul de pe foc si adauga in el si prunele.
Lasa prunele in acest amestec cateva minute, apoi pune-le pe gratar si rumeneste-le pentru 5-6 minute. Cat timp sunt pe foc, unge prunele din cand in cand cu amestecul de otet.

Imparte prunele in patru boluri de mica adancime si toarna peste ele iaurt, presara-le cu fistic si stropeste-le cu putina miere.
Prunele la gratar cu iaurt si fistic se servesc calde, decorate cu menta.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

otet balsamic iaurt grecesc fistic decojit cratita mare gratar menta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1790 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031990 (s)