News Flash:

Reteta de sezon: budinca de dovleac

26 Octombrie 2012
2827 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

2 cani piure de dovleac
300-400 g paine
1 1/4 cana frisca
1 cana lapte
1 albus
3 oua
200-300 g zahar
1 cana stafide hidratate (lasate in apa, cel putin 1 ora)
3 linguri unt
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
esenta de vanilie
 
Mod de preparare:

Unge cu unt un vas yena, taie cubulete painea si aseaz-o in vas. Amesteca laptele cu frisca si toarna deasupra, apoi lasa deoparte. Mixeaza ouale, albusul, zaharul, piureul de dovleac si apoi fierbe la bain-marie pana cand se topeste zaharul. Incorporeaza si stafidele, scortisoara si nucsoara si intinde peste painea din vasul yena. Se da la cuptor pentru 40-60 de minute si se serveste rece, cu frisca sau sirop de afine.

sursa: suntfericita
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine frisca lapte albus oua zahar stafide hidratate unt scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020196 (s)