News Flash:

Reteta de savarine

21 Ianuarie 2013
3288 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

blat:
6 linguri pesmet
5 oua
5-6 linguri zahar
extract de vanilie

Sirop:
apa (500 ml)
zahar (500 gr)
esenta de rom (2 fiole)

Umplutura:
dulceata de zmeura sau alte gemuri acrisoare
400 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma tare. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, pana se formeaza o spuma fina. La aceasta se adauga aromele si pesmetul, care se incorporeaza lingura cu lingura. Acum este momentul sa incorporam si spuma de albusuri, amestecand de sus in jos cu o spatula. Aluatul obtinut se toarna in forme unse si tapetate cu faina (daca folositi forme de silicon, doar ungeti formele cu putin ulei inainte de folosire).
Se dau la cuptor pana trec testul scobitorii si capata o frumoasa culoare aurie (190 grade, 15-20 min.)
Se scot cu grija din forme (dupa ce s-au racit), iar intre timp se prepara siropul: se pune la fiert apa cu zaharul, pana se se leaga putin, dupa care se racoreste putin si se adauga romul. Dupa racirea completa a siropului, se toarna incet peste savarine.
Se pune putina dulceata de zmeura pe fiecare savarina insiropata, apoi urmeaza cate un mot de frisca proaspat batuta si se decoreaza dupa preferinta. Se dau la rece pana in momentul servirii.

Savarine recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat pesmet oua zahar sirop apa umplutura gemuri acrisoare spuma tare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3160 viz    0 com
2404 viz    0 com
3360 viz    0 com
3823 viz    0 com
1885 viz    0 com
9671 viz    0 com
3201 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038053 (s)