News Flash:

Reteta de savarine

5 Septembrie 2012
1618 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri pesmet
1 esenta de vanilie
1 lingura rasa faina
150 gr zahar
1 esenta de rom
150 ml apa
cca 100 ml frisca

Mod de preparare:

Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Am uns 12 forme de briose cu putin unt topit si am umplut locasurile cu aluatul format. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute, apoi am mai lasat cca 10 minute la 170 grade.
Cat savarinele stateau la cuptor, am pregatit siroul din zahar, apa si esenta de rom.
Savarinele le-am scos din forme si le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am stropit cu tot siropul rezultat.
Am pregatit frisca, am taiat capacele la savarina si am umplut formele cu frisca. Se poate decora dupa preferinte.
Savarine recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri cuptorul preincalzit savarine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2094 viz    0 com
1384 viz    0 com
2044 viz    0 com
2037 viz    0 com
1219 viz    0 com
1115 viz    0 com
1560 viz    0 com
2337 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1446 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025808 (s)