News Flash:

Reteta de sarmale usor de facut

3 Aprilie 2014
1416 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 capatana de varza alba (sau murata)
700 g carne tocata porc
2 codite afumate de porc sau 500g coaste afumata
1 ceapa mica
3 linguri orez
1 morcov mic
200 ml bulion
cimbru, marar daca folositi varza dulce
sare
piper
boia
ulei

Mod de preparare:

Daca folosim varza dulce, o taiem felii subtiri apoi punem putina sare si lasam sa stea cam o ora. O stoarcem de zeama si o calim in putin ulei pana scade. Adaugam cimbru si marar. Daca folositi varza murata, o clatiti putin cu apa rece si apoi o taiati felii subtiri.

Morcovul il dam pe razatoarea mica si il calim impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Adaugam si orezul si mai lasam 2-3 minute sa se prajeasca. Lasam sa se raceasca amestecul si apoi il adaugam la carnea tocata. Condimentam cu sare, piper si boia.

Intr-o tava mai mare sau cratita punem putin ulei, apoi afumatura si jumatate din varza tocata. Din carne formam mici bile (cu mana uda) pe care le asezam peste varza. Punem si restul de varza. Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin. Adaugam 1/2 pahar de apa, bulion si 2-3 frunze de dafin.

Lasam sa fiarba acoperit aproximativ 2 ore la foc mic ( daca folositi o tava acoperiti cu folie si bagati la cuptor la foc mic) apoi lasam in cuptor fara capac/folie inca 30-40 min la foc mic sa scada zeama si sa se rumeneasca frumos. Servim cu smantana si ardei iute.

Reteta de sarmale recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete sarmale sfaturi sarmale retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012304 (s)