News Flash:

Reteta de sarmale in foi de vita

23 Decembrie 2013
1260 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg carne tocata de pui sau curcan
o jumatate ceasca de orez
4 cepe mari romanesti
1 morcov ras fin
3 legaturi de marar
3 legaturi de patrunjel
sare
piper
1 cescuta apa rece
1 cescuta ulei floarea-soarelui
1 l de bors
1 borcan de bulion
foi de vita

Mod de preparare:

Pregatim, intai, carnea, pe care o amestecam cu orez, ceapa tocata, morcovul ras, verdeata, sarea, piperul; ne apucam sa framantam voiniceste, si adaugam cate putin din apa rece si uleiul de floare la framantat. Rolul apei reci si al uleiului este extrem de important: ele vor face ca aceasta compozitie sa nu fie tare, ci pufoasa si moale in sarmalute.

Cand compozitia e gata, ne apucam sa rulam sarmalutele; este o operatiune usor migaloasa, caci ele ies mici, dar deliciul culinar va asigur ca merita efortul!  Cand am terminat de format sarmalutele, le asezam intr-o cratita, in raza de soare, turnam o cana cu apa si borsul, si le fierbem deasupra aragazului cam o ora. Apoi adaugam cateva linguri zdravene de bulion si le bagam in cuptor pentru alta ora.
Serviti-le fierbinti, cu smantana sau iaurt gras, tip grecesc.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018784 (s)