News Flash:

Reteta de sarmale in foi de varza acra

30 Iulie 2012
1775 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1½ kg varza acra
50-100 g orez
½ kg carne de porc
200 g ceafa de porc afumata
suc de rosii
100 g ceapa
o foaie de dafin
marar
cimbru


Mod de preparare:

Se dau prin masina de tocat carnea si ceafa de porc si ceapa calita in prealabil. Se punt toate intr-un vas mai mare, se adauga orezul spalat bine si scurs de apa si se amesteca. Dupa aceea se ia din compozitie cate putin si se pune pe cate o foaie de varza acra (cine doreste, poate tine o jumatate de ora varza acra in apa, pentru a iesi sarea). Pe fundul oalei se pun bucati din varza acra, apoi sarmalele, iarasi varza acra, de data aceasta tocata, bucatele de costita de porc si 100 ml de suc de rosii. Pentru un plus de aroma se presara cimbru, dafin si marar. Se toarna apa clocotinda pentru a le acoperi si se lasa sa fiarba. Cand incep sa clocoteasca se reduce focul la minim. Dupa aproximativ 2 ore sunt numai bune de servit. In farfurie se poate pune si o lingura de smantana.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

varza acra orez ceapa apa clocotinda farfurie smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1993 viz    0 com
1315 viz    0 com
4599 viz    0 com
5664 viz    0 com
1265 viz    0 com
2821 viz    0 com
2542 viz    0 com
3564 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019767 (s)