News Flash:

Reteta de sarailie

26 Iunie 2012
4957 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
150 gr nuca macinata
1 bat frigarui
150 g amestec de nuca si scortisoara
100 g unt topit

Pentru sirop:

1 lingura zeama de lamaie
600 ml apa
300 g zahar
1 lingura miere
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Am pregatit nucile, amestecand nuca macinata cu amestecul de nuca si scortisoara. Apoi am taiat foile de placinta in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana le-a venit randul. Pentru rulou am folosit cate doua foi, unse individual cu unt topit. Am presarat amestecul de nuca pe foaie, am pus batul de frigarui, am rulat, apoi am strans din laterale usor, fara a rupe foaia, si am scos batul. Am procedat asa pana am terminat toate foile si am umplut o tava de „sarmalute”.
Tava cu rulouri, care in prealabil a fost unsa si tapetata cu hartie de copt, am  dat-o la cuptorul preincalzit cca 30 minute la 200 grade.
Intre timp am facut siropul, punand toate ingredientele la fiert 8 minute de la primul clocot.
Cand sarailiile au fost gata, am turnat siropul fierbinte si am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit complet, le-am bagat la frigider.
Sarailie recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nuca frigarui unt apa zahar miere tava frigider sarailie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2330 viz    0 com
3013 viz    0 com
3000 viz    0 com
1536 viz    0 com
1333 viz    0 com
1330 viz    0 com
2682 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1730 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034189 (s)