News Flash:

Reteta de salata boeuf

5 Aprilie 2012
3739 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata boeuf
Ingrediente:

250 g carne slaba
200 g mazare
4 cartofi
2 castraveti murati
1 ou
1 morcov
1 patrunjel
1 telina
4-6 masline
sare
putin untdelemn
1/2 lamaie
2-3 linguri de mustar
piper
   
Mod de preparare:

Carnea se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Zarzavaturile(morcovul,patrunjelul,telina) se spala si se pun la fiert. Dupa ce carnea a fiert se pune la racit si apoi se tai cubulete. Mazarea se spala si se pune, de asemenea, la fiert in apa cu sare clocotita. Cartofi si spala si se pun in coaja la fiert. Dupa ce au fiert zarzavaturile si cartofi se tai marunt.
Castraveti murati, se taie marunt. Separat se prepara maioneza astfel: un galbenus crud, sarat din timp se freaca bine cu galbenusul fiert. Dupa ce galbenusurile au fost bine frecate, mereu in acelasi sens se pune cateva picaturi de untdelemn. Cand s-a terminat tot untdelemnul se adauga zeama de lamaie, tot putin cate putin, iar la urma se presara cu sare si piper.
Se amesteca mazarea, carnea, patrunjeleul, telina, oul fiert tare, impreuna cu albusurile ramase de la ouale folosite la maioneza, se amesteca totul bine si se gusta pentru a vedea daca mai este nevoi de sare si piper. Se aranjeaza salata pe un platou lung se unge cu maioneza,se netezeste stratul de maioneza cu un cutit si se garnisteste, cu felii de ou, masilne, patrunjel, morcov sau cu orice leguma dorita.

sursa reteta si fotografie: amalia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne slaba mazare cartofi castraveti murati morcov patrunjel telina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020312 (s)