News Flash:

Reteta de rulada cu crema de fructe de padure

2 Ianuarie 2013
2367 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 linguri faina
4 oua
100 gr zahar
un galbenus
1 lingura amidon
4 linguri de apa fierbinte
2 linguri de cacao

Crema de fructe de padure:

200 gr mascarpone
2 linguri de gem de fructe de padure
4 linguri sirop de fructe de padure
un plic de gelatina
sucul de la o jumatate de lamaie
un borcan cu nutella

Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu jumatatea cantitatii de zahar si se amesteca cu siropul format din apa fierbinte cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartia de copt , in tava, si se pune la cuptor. Se incearca cu scobitoarea cand este gata si se scoate din cuptor. Blatul se intoarce cu fata pe un prosop umed, se dezlipeste hartia pergament de pe fundul lui, iar impreuna cu prosopul umed se ruleaza usor. Se lasa la racit, apoi se desface usor si se umple cu crema de fructe de padure.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa, apoi se topeste pe baia de abur, fara sa fiarba. Restul ingredientelor se amesteca, apoi se adauga gelatina topita. Crema se pune la frigider 30 de minute, apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans. Se decoreaza cu Nutella.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar galbenus amidon apa fierbinte cacao mascarpone gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3167 viz    0 com
1600 viz    0 com
1595 viz    0 com
1616 viz    0 com
3948 viz    0 com
2664 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032510 (s)