News Flash:

Reteta de roast beef

25 Aprilie 2012
5102 Vizualizari | 0 Comentarii
Roast beef
Ingrediente:

1 kg muschi de vita
30 g unt
2 linguri faina de grau
piper (optional)
sare
3-4 linguri de vin
o jumatate ceapa
rozmarin

Mod de preparare:


Dam drumul la cuptor la temperatura maxima. Daca bucata de carne de vita, e taiata in mod iregular, legati-o cu o bucata de sfoara pentru a-si mentine forma. Intr-o tigaie antianderenta topim untul, adaugam rozmarinul, ceapa taiata marunt si piperul, carnea, pe care o trecem intai prin faina si o prajim pe toate partile. Dupa circa cinci minute transferam carnea pe gratarul aragazului, iar sub gratar asezam un vas in care se va scurge sucul din carne.
Lasam carnea sa se prajeasca la temperatura maxima timp de 15 minute, dar la fiecare 5 minute luam cu lingura sucul lasat de carne si umezim carnea. Dupa primele cinci minute, umezim roast-beef-ul cu vinul rosu. Apoi din nou dupa alte cinci minute umezim carnea cu sucul lasat. Dupa 15 minute, micsoram temperatura cuptorului la 200 de grade si saram putin carnea la suprafata. Lasam la aceasta temperatura circa 15 minute, umezind la fiecare cinci minute. Dupa ce au trecut si aceste 15 minute, punem carnea intr-o foaie de aluminiu si o lasam in cuptor timp de 10 minute, asa lichidul va ajuta carnea sa devina foarte frageda. Acest fel de carne se serveste "in singe", deci nu trebuie sa rezulte o friptura uscata.
Se taie feliutele foarte subtiri si condimentam cu sucul lasat de carne.
Roast beef pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt piper sare vin ceapa rozmarin roast beef
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020375 (s)