News Flash:

Reteta de ratatouille picant

24 Iulie 2019
454 Vizualizari | 0 Comentarii

O reteta de legume cu o nuanta picanta, acest preparat rustic francez este perfect pentru a fi servit langa o friptura de miel sau porc. Iti recomandam sa incerci acest ratatouille, fie ca il servesti ca masa de pranz intr-o zi de post, sau ca garnitura la un fel principal.

Ingrediente:

  • 125 ml ulei de masline
  • 2 dovlecei medii
  • 1 vanata mare
  • 1 ardei capia
  • 1 aide gras verde
  • 2 cepe rosii medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 coaja de portocala
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura otet de vin
  • 800 g conserva de rosii cubulete
  • 1 ardei iute

Mod de preparare:

Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie pe care o poti baga la cuptor. Gateste dovlecelul, taiat cubulete, pana se rumeneste. Ia-l de pe foc, incinge o alta lingura de ulei si gateste vanata, taiata cubulete, pana se rumeneste. Ia vanata de pe foc. Repeta procesul cu ardeii rosii si verzi si ia-i de pe foc dupa ce se rumenesc. Incinge 2 linguri de ulei in aceeasi tigaie si gateste ceapa si usturoiul. Adauga rosiile tocate si fierbe totul. Adauga si chilli-ul si redu focul pana sosul incepe sa se ingroase.

In aceeasi tigaie pune toate legumele pe care le-ai prajit, adauga frunzele de dafin si semintele de coriandru. Asezoneaza cu sare si piper si fierbe cam 40 de minute, cu capacul pus. Adauga otetul, scoate frunzele de dafin si serveste.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ratatouille picant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022221 (s)