News Flash:

Reteta de rahat turcesc

21 August 2012
8917 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 ml apa
1 lamaie
500 gr zahar
putin ulei fara gust
50 ml sirop de trandafiri
150 ml apa de trandafiri
100 gr amidon alimentar

Mod de preparare:

Intai se pregateste tava in care vom turna preparatul fierbinte: se unge cu ulei o tava  cu peretii inalti de cca. 3 cm (optional, se mai poate adauga si o foaie de aluminiu, cum am facut eu, care se unge si aceasta cu ulei)
Separat se pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa pe foc pana se dizolva zaharul, moment in care se adauga felii de lamaie. Se fierbe totul pana se leaga siropul.
In alt vas se dizolva amidonul in apa si siropul de trandafiri (daca emulsia rezultata vi se pare prea groasa, mai puteti adauga cateva linguri de apa). Amidonul astefl dizolvat se toarna peste siropul de lamaie de pe foc si se lasa in continuare la fiert, pana se ingroasa bine (se amesteca totul continuu, ca sa nu se prinda de fund). Veti observa ca in momentul adaugarii amidonului, compozitia devine opaca, dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze. Daca doriti sa-i adaugati coloranti alimentari si alte arome, acum este momentul.
Dupa ce s-a ingrosat bine de tot compozitia, se ia de pe foc si se toarna in tava pregatita dinainte. Se lasa totul la racit cateva ore intr-un loc racoros(nu frigider), pana se raceste si se incheaga. Apoi se pudreaza cu zahar pudra/nuca de cocos/nuci, alune macinate, etc si se rastoarna pe un tocator, apoi se portioneaza in bucatele cat doriti de mari. Bucatelele de rahat se tavalesc prin compozitia aleasa. Se pastreaza in cutii de carton inchise.
Rahat turcesc pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa lamaie zahar ulei amidon alimentar tava vas rahat turcesc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3843 viz    0 com
2246 viz    0 com
1387 viz    0 com
3398 viz    0 com
4144 viz    0 com
3401 viz    0 com
10964 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028294 (s)