News Flash:

Reteta de pui in stil vanatoresc

22 Aprilie 2013
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g ciuperci crimini
450 g ceapa tocata
240 g ciuperci porcini uscate
240 ml apa fierbinte
cimbru
patrunjel
sare de mare
1 praf de fulgi chilli
1 morcov mic, curatat si ras
700 g rosii San Marzano tocate
240 ml vin rosu sec
50 ml vermut dulce rosu
1 lingura pasta de tomate concentrata
ulei de masline extra virgin
ulei de samburi de struguri
1 pui de aproximativ 2 kg, taiat in 4/2 kg bucati carne de pui cu os si piele

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Ia bucatile de pui uscate si presara peste ele, dupa care asaza-le pe o farfurie. Ciupercile porcini uscate trebuie acoperite cu apa fierbinte si lasate la inmuiat pana redevin moi. Dup ace au ajuns la acel stadiu, scurge apa si taie ciupercile marunt; stoarce-le lichidul in exces intr-un bol pentru a fi folosit mai tarziu.

Intr-o oala nu foarte inalta, incalzeste 2 linguri de ulei de struguri cu 2 linguri ulei de masline, dupa care calesti puiul (cu pielea in jos) pana devine crocant. Scoate puiul din oala si pune-l iar pe o farfurie, dupa care trebuie sa scurgi excesul de grasime din recipient – trebuie sa mai ramana doar destula grasime cat sa acopere fundul oalei.

Taie ciupercile crimini in 4 si pune-le in oala, calindu-le pana devin aramii. Dupa aceea, adauga si ciupercile porcini, vermouth-ul, gatind amestecul pana se evapora lichidul. Rastoarna toata compozitia intr-un alt recipient.

Adauga ceapa taiata in oala, impreuna cu putina sare si ulei, daca mai este cazul. Atunci cand ceapa devine moale, adauga si morcovul, rosiile, pasta de tomate, fulgii de chili, vinul si lichidul stors din ciupercile porcini, amestecand bine pana compozitia incepe sa fiarba.

Ultimul pas consta in adaugarea tuturor ingredientelor preparate (ciuperci, pui) inapoi in oala, avand grija ca puiul sa se afle la suprafata. Acopera oala cu o foaie de gatit, dupa care o poti introduce in cuptorul incalzit.

Dupa ce a stat in cuptor cel putin 1 ora, preparatul poate fi servit alaturi de mamaliga si cu pratrunjel si cimbru presarat deasupra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciuperci crimini ceapa tocata mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2592 viz    0 com
2195 viz    0 com
4383 viz    0 com
1906 viz    0 com
1229 viz    0 com
1252 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014132 (s)