News Flash:

Reteta de pui florentin

13 Iulie 2018
296 Vizualizari | 0 Comentarii

Reteta clasica de pui florentin este acea reteta cu carne de pui pe un pat de spanac, cu un sos cremos, alb care este deosebit de delicios! Si este si foarte usor de preparat!
Ingrediente pentru pui florentin (4 portii): 4 bucati piept de pui fara pielite si oase, sare, piper, faina (prin care dai carnea), 6 linguri unt, 2 linguri ceapa, tocata fin, 1 lingura usturoi tocat fin, 1 1/2 cana vin sec, 1 cana smantana dulce, 1 lingura patrunjel tocat, 300 g spanac proaspat.

Mod de preparare pui florentin: Presari sare si piper pe bucatile de pui. Le dai apoi prin faina pentru a le acoperi bine. Apoi, scuturi pentru a elimina excesul de faina. Intr-o tigaie, la flacara medie, topesti 2 linguri de unt. Odata topit, adaugi puiul si lasi sa se rumeneasca, cam 5 minute pe fiecare parte. Cu grija muti puiul pe o farfurie si acoperi cu o folie pentru a-l pastra cald.

Topesti 2 linguri de unt in aceeasi tigaie la flacara medie. Adaugi ceapa si usturoiul si sotezi pana cand ceapa devine translucida, cam 1 minut. Foloseste o lingura de lemn sau o spatula pentru a putea curata fundul tigaii. Dai la o parte tigaia de pe aragaz si cu grija torni vinul.

Reasezi tigaia pe aragaz si maresti temperatura si lasi pe foc pana cand lichidul se reduce la jumatate, cam 3 minute. Adaugi smantana si lasi pe foc pana cand sosul ramane jumatate, amestecand din cand in cand, cam 3 minute. Presari patrunjel.

Asezonezi sosul cu sare si piper. Repui puiul cu tot cu sosul lasat in sos. lasi pe foc mic. Intre timp, topesti restul de 2 linguri de unt intr-o alta tigaie mare la flacara medie. Adaugi spanacul si sotezi pana se patrunde, 2-3 minute. Asezonezi cu sare si piper. Aserzi spanacul pe farfurii, apoi puiul si torni sosul pe deasupra. Servesti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021141 (s)