News Flash:

Reteta de pui cu sos de smantana

2 Martie 2012
1815 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui cu sos de smantana
Ingrediente:

1 pui fara tacamuri
2 linguri faina
200 g smantana 25% grasime
2-3 catei de usturoi (optional)
ulei
sare
boia dulce
piper
patrunjel verde

   
Mod de preparare:

Puiul il spalam bine si il portionam. Tacamurile le pastram pentru ciorba ( atul, labele, cosul pieptului, tartita). Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam carnea de pui. Amestecam, lasam pana se rumeneste putin apoi adaugam sare, piper si putina boia. Mai lasam 2-3 minute si adaugam apa pana carnea este acoperita cam trei sferturi. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand carnea este fiarta, separat amestecam smantana cu 2 linguri de faina (daca vreti ca sosul sa fie mai gros puteti pune mai multa faina) si putin lapte. Tragem oala deoparte, punem smantana amestecata cu faina si amestecam. Punem oala inapoi pe foc, amestecand mereu pana cand incepe sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam usuturoiul zdrobit si mult patrunjel verde tocat. Gustam si daca e cazul mai adaugam putina sare. Se serveste cu branza si mamaliga.
Pui cu sos de smantana pregatit de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina usturoi branza mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1734 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013501 (s)