News Flash:

Reteta de pui cu ierburi aromate

24 Aprilie 2012
2651 Vizualizari | 0 Comentarii
Pui cu ierburi aromate
Ingrediente:

2 pui de aproximativ 700 g fiecare
4 felii de lamaie
2 linguri de unt moale
12 frunze verzi de salvie
6 fire de ceapa verde tocate marunt
o lingura ulei de masline
o lingura suc proaspat de lamaie
2 catei de usturoi pisati
un varf de cutit piper negru macinat
6 cartofi rosii micuti, taiati in jumatate
o lingurita de sare

Mod de preparare:

Puneti ce doi pui intr-o tava unsa in prealabil cu ulei, margarina sau unt. Cu delicatete ridicati pielea de pe fiecare pui si introduceti funzele de salvie. Cate doua feliute de lamaie si  aproximativ doua fire de ceapa trebuie introduse in fiecare pui. Legati picioarele puilor.

Intr-un bol amestecati uleiul de masline cu untul, sucul de lamaie si usturoiul pisat. Cu compozitia obtinuta ungeti puii. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Introduceti puii la cuptor la o temperatura de 375°C pentru 30 minute. Dupa cele 30 de minute, adaugati jumatatile de cartofi si ceapa verde ramasa (aproximativ 4 fire).
Ungeti din nou puii cu mixul de ulei, unt si usturoi si introduceti tava in cuptor pentru 40-45 minute. Cand totul este gata, carnea este frageda si cartofii sunt moi, scoateti tava din cuptor si asezati puii pe un platou. De jur imprejur asezati ceapa verde si cartofii pe care ii stropiti cu zeama din tava.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pui lamaie unt ceapa verde usturoi piper negru cartofi rosii sare bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014614 (s)