News Flash:

Reteta de pricomigdale

26 August 2013
2730 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 albusuri
210 g zahar tos
20 ml rom
200 g nuci sau alune macinate
8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat

Mod de preparare:

Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le de 2-3 ori in acest rastimp. Ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete un gust bun, de prajit. Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca.

Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pana cand se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte.

Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina. Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se asaza in tava, sub forma pe cat posibil rotunda.

Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce , imediat, cat se poate de mic si se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se rumeneasca frumos.

Vor creste bine si vor plesni la suprafata. Se pastreaza in cutie inchisa. Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pana ce li se desprinde coaja subtire (samburele aluneca afara din coaja, cand se preseaza cu doua degete) cu usurinta.

Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

albusuri zahar tos rom alune macinate margarina solida foc mijlociu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1671 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024715 (s)