News Flash:

Reteta de Prekmurska gibanica

4 Iulie 2013
2321 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
300 gr faina
3 linguri apa calduta
2 linguri vin
1 lingura zahar
Un praf de sare
2 linguri ulei
2 linguri unt topit, pentru a unge foile (puteti folosi foi pentru placinta din comert)

Pentru umplutura de mac:
400 gr mac macinat
200 gr zahar
1 cana lapte fierbinte
Scortisoara dupa gust

Pentru umplutura de mere:
500 gr mere rase
200 gr zahar
1 lingura zeama de lamaie
Coaja rasa de la o lamaie
Scortisoara dupa gust

Pentru umplutura de branza:
500 gr branza de vaci
300 ml smantana
1 ou
200 gr zahar
2 linguri stafide inmuiate in rom
Vanilie

Pentru umplutura de nuci:
500 gr nuci macinate
200 gr zahar
Scortisoara dupa gust

Mod de preparare:

Se amesteca separat ingredientele pentru fiecare umplutura. Se unge o forma de copt cu unt. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta bine circa 10 minute si se lasa apoi aluatul sa se odihneasca cel putin o ora. Se taie in 9 bucati egale si se intinde in fasii subtiri de marimea formei in care se coace prajitura. Se pune un strat de aluat pe fundul tavii, se unge apoi cu unt topit, se presara peste aluat jumatate din umplutura de mac. Se acopera cu inca un strat de aluat, se unge cu unt topit, se intinde peste aluat jumatate din cantitatea de mere. Se pune inca o foaie de aluat, se unge cu unt topit si se intinde jumatate din umplutura cu branza. Se pune o foaie de aluat, se unge din nou cu unt topit si se toarna peste jumatate din umplutura de nuci. Se repeta procedeul cu umpluturile care au ramas, avand grija ca de fiecare data foaia de aluat sa fie unsa cu unt topit.
Ultimul strat trebuie sa fie de aluat, uns cu unt topit (puteti acoperi foaia de aluat cu o cana de smantana subtiata cu putin lapte). Se coace aproximativ o ora la 175o C.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat apa calduta vin unt topit mac macinat lapte fierbinte mere rase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2505 viz    0 com
1711 viz    0 com
1484 viz    0 com
1290 viz    0 com
1016 viz    0 com
1241 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031575 (s)