News Flash:

Reteta de prajitura rasturnata cu banane

28 Februarie 2013
4365 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 gr zahar brun
3-4 banane
75 gr unt
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
225 gr zahar pudra
125 gr unt topit apoi racit
2 oua
80 ml lapte

Mod de preparare:

Topeste untul si zaharul brun intr-o cratita. Toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Taie bananele in felii rotunde si aranjeaza-le una langa alta, in forma de cerc, peste caramel. Pune intr-un bol faina, praful de copt si zaharul pudra si amesteca-le. Separat, bate ouale foarte bine si adauga treptat laptele si untul topit. Incorporeaza treptat amestecul de faina si zahar si mixeaza pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.
Toarna compozitia peste banane si introdu tava la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 de minute. Lasa prajitura sa se raceasca si apoi rastoarn-o pe un platou. Prajitura rasturnata cu banane se serveste cu frisca sau cu o cupa de inghetata de vanilie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar brun banane unt faina zahar pudra unt topit oua lapte cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031708 (s)