News Flash:

Reteta de prajitura Pavlova cu zmeura si vanilie

21 Martie 2013
3352 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 oua mari
300 g smantana lichida
frunze de menta pentru decor
150 g zmeura
1 pastaie de vanilie
100 g mascarpone
350 g zahar pudra
1 lamaie
sare

Mod de preparare:

Preparatul are 3 componente: bezea, crema de vanilie cu mascarpone si frisca, se garniseste cu zmeura si sos de zmeura

Straturi de bezea
- se incalzeste cuptorul la 100 de grade C si se pregateste tava pentru copt;
- se separa ouale si albusurile cu o piscatura de sare si 4-5 picaturi de zeama de lamaie se mixeaza intr-un bol metalic (degresat ) 4-5 minute la viteza medie pana se formeaza varfuri moi apoi se adauga 150 g zahar tos au pudra si se continua mixarea pana la formarea unor varfuri tepene (in total ar trebui sa dureze 6-7 minute).
- spuma obtinuta se imparte in (6) parti egale si se intinde in tava de copt raspandindu-se din interior spre exterior pentru a le da o forma cat mai apropiata de a unui cerc (se pot trasa niste contururi pe dosul foii de copt pentru a ajuta la obtinerea unor bezele cat mai egale).
- se coc pentru aproximativ 40 minute la 100 grade C, este important ca straturile bezea sa se usuce si sa-ti mentina culoarea nu sa se ingalbeneasca de la caldura

Spuma de mascarpone cu vanilie (se pregateste in timp ce se coc bezelele)
- galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si 150 g zahar pudra se amesteca pana se deschid usor la culoare si se pun peste un vas cu apa clocotita (bain-marie) si se pasteurizeaza timp de 10-15 minute pana se ingroasa putin apoi se iau de pe foc si se pun peste un vas cu gheata pentru a se raci cat mai repede
- trebuie lasata la racit complet inainte de-a o incorpora in branza mascarpone altfel exista riscul de a se inmuia prea tare si sa taie toata crema
- in timp ce se raceste crema de oua, se mixeaza smanatana pentru frisca (trebuie sa fie rece)
- cand galbenusurile ajung la temperatura camerei, se amesteca cu branza mascarpone si cu jumatate din frisca folosind miscari de jos in sus pentru a “aera” putin crema

Sosul de zmeura
-100 g zmeura +50 g zahar+ 10 ml zeama de lamaie se dau in clocot si se fierb putin pana se ingroasa apoi se strecoara intr- un bol si se pune la frigider pentru a se raci

Ansamblare
Se spala cu grija zmeura pentru a nu se rupe si se usuca pe un prosop de hartie sa nu pateze crema dupa decorare. Se umple o punga pentru spritat potrivita cu un dui de 1 cm si se umple cu restul de frisca ramasa mai sus. Se ia o bezea, se imprastie o parte din crema de vanilie peste, apoi se ia inca o bezea care se potriveste deasupra. Se spriteaza frisca deasupra, se decoreaza cu zmeura proaspata si se asaza pe o farfurie pe care am decorat-o cu putin sos de zmeura. Se serveste cu sos de zmeura.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua mari smantana lichida zmeura mascarpone zahar pudra lamaie sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025057 (s)