News Flash:

Reteta de prajitura lui Mos Nicolae o am de la o colega de serviciu, care o face in fiecare an, pe 5 decembrie. M-am gandit sa o testez si eu. Rezultatul: te lingi pe degete - Gata in numai 40 de minute

5 Decembrie 2017
2013 Vizualizari | 0 Comentarii

Reteta de prajitura lui Mos Nicolae o am de la o colega de serviciu, care o face in fiecare an, pe 5 decembrie. M-am gandit sa o testez si eu. Rezultatul: te lingi pe degete - Gata in numai 40 de minute

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 175 gr unt moale
  • 170 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 100 gr cacao
  • 450 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 230 ml lapte

Pentru crema 1:

  • 150 gr smantana pentru frisca

Pentru crema 2:
120 gr smantana
120 gr fulgi de ciocolata

Mod de preparare:

Blat:
Mixeaza bine untul cu zaharul. Adauga apoi esenta de vanilie si ouale. Amesteca bine la viteza medie. Incorporeaza cacaua. Omogenizeaza. Adauga faina cernuta, in ploaie, si cele doua lingurite de praf de copt. Dupa ce ai amestecat, pune in bol si laptele. Amesteca totul folosind o spatula. Transfera compozitia intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ o jumatate de ora.

Crema:
Pune smantana la bain-marie, impreuna cu fulgii de ciocolata. Amesteca in mod constant, pana cand se topesc si se omogenizeaza totul.

Asamblare:
Scoate blatul din cuptor si transfera-l pe un platou mai mare. Injumatateste-l pe orizontala folosind un cutit. Pune toata crema 1pe prima jumatate de blat. Acopera cu a doua jumatate, apoi cu crema 2. Pentru decor foloseste fructe. Pudreaza cu zahar.

Citeste si reteta de prajitura Pavlova

Pavlova, un desert fabulos si deloc complicat, pe care chiar tu poti sa il prepari! Pe vremuri, se pregatea in bucatariile regale, asa ca ii vei rasfata pe cei dragi ca pe niste capete incoronate!

Ingrediente (pentru 12  persoane):

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 4 linguri de fulgi de migdale
  • 500 g fructe de padure

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150 grade Celsius. Bateti albusurile pana cand se intaresc cu ajutorul unui mixer, la putere maxima. Adaugati treptat zahar. Reduceti viteza si adaugati treptat otetul, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Asezati o foaie de copt din hartie sau teflon in tava. Asezati mix-ul de bezea in tava pregatita si formati un cerc de aproximativ 28 cm diametru, cu o depresiune in centru. 6. Presarati fulgii de migdale pe laterale si coaceti pentru 45 de minute.

Lasati sa se raceasca complet in cuptor. Transferati pavlova de bezea pe un platou. Asezati cu lingura iaurtul grecesc in spatial gol din central prajiturii. Asezati frunctele de padure peste crema si presarati zahar pudra inainte de servire.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1508 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014912 (s)