News Flash:

Reteta de prajitura Eberswald

5 Noiembrie 2013
1515 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
120 gr faina
3 oua
1/2 lingurita praf de copt

Pentru glazura:
100 gr zahar pudra
2 linguri lapte
esenta de rom

Mod de preparare:

Am pus apa, uleiul, zaharul si sarea la fiert. In momentul in care a inceput sa clocoteasca, am adaugat toata faina deodata. Am amestecat energic si am lasat pe foc pana se desprinde aluatul de pa marginea cratitei. Am lasat la racit.
Cand aluatul a devinit caldut, am adaugat cate un ou pe rand, iar in momentul in care se raceste aluatul, am adaugat praful de copt.
Din hartii de copt am taiat fasii late de 15 cm pe care le-am uns cu ulei. Am pus aluatul intr-un posh si am modelat gogoselele pe fiecare hartie.
Am incins uleiul si am scufundam fasiile in ulei, cu partea pe care sunt gogosile in jos. Le-am lasat putin la prajit, apoi le-am desprins usor de pe hartie. Am continuat prajirea pe ambele parti.
Gogoselele le-am scos la scurs pe servetele absorbante. Caldute le-am trecut prin glazura (am amestecat toate ingredientele, pana ce zaharul se topeste de tot) si se lasa la scurs pe un gratar. Am servit gogosile langa un pahar de lapte proaspat de vacuta.

Prajitura Eberswald recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura eberswald
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024161 (s)