News Flash:

Reteta de prajitura cu mere light

15 Februarie 2012
3287 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu mere light
Ingrediente:

4 mere
150 g faina
100 ml lapte
120 g zahar
16 g praf de copt
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
un pic de sare
scortisoara
fulgi de unt
zahar tos (optional)

Mod de preparare:


In robot, punem zaharul, coaja de lamiie si ouale si le zbatem pina vom obtine o crema ca cea de pandispan, adica pina vedem ca avem gaurele in compozitia respectiva. Cit timp lasam robotul sa-si faca treaba, curatim merele. Doua mere si jumatate le taiem in bucatele micute, iar un mar jumatate il taiem feliute pe care le vom folosi la decorat prajitura. Cernem faina impreuna cu praful de copt  si sarea, apoi adaugam cite un pic in compozitie (nu toata deodata) si amestecam, cu o lingura de lemn foarte incet, de jos in sus, pina se incorporeaza toata faina, dar nu insistam prea mult ca riscam sa se dezumfle toate bulele de aer. Acum adaugam merele taiate bucatele si tot asa amestecam, dar foarte putin. Apoi adaugam tot laptele si amestecam incet cu lingura, fara a insista prea mult, in acest mod vom obtine o prajitura pufoasa si foarte frageda. Rasturnam incetisor compozitia, intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, asezam deaspra feliutele de mar, fulgii de unt si un pic de zahar, apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Prajitura cu mere light pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere faina lapte zahar oua sare scortisoara zahar tos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1531 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040881 (s)