News Flash:

Reteta de prajitura cu ciocolata

21 Aprilie 2012
2720 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7569 RON (+0.0427)
USD: 4.1883 RON (+0.0392)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prajitura cu ciocolata
Ingrediente:

Pentru blat:

8 oua
4 cesti zahar
3 1/2 faina
1/2 ceasca cacao
10 linguri apa
10 linguri ulei
un praf de sare
1 esenta de rom

Pentru ganache de ciocolata:


500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata cu lapte
1 fiola esenta de rom

Pentru sirop:

300 ml apa
200 gr zahar
1 esenta de rom

Pentru ornare:

300 ml frisca
1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

Crema:
intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta. Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

Sirop:
intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul. Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte. Tinem siropul pe foc cateva minute. Oprim focul si adaugam esenta de rom.

Asamblare:
In tava in care am copt blatul, punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam. Deasupra punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar faina cacao apa ulei sare frisca lichida frisca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2122 viz    0 com
2447 viz    0 com
2162 viz    0 com
1827 viz    0 com
4727 viz    0 com
4799 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032166 (s)