News Flash:

Reteta de prajitura Boema

10 Aprilie 2013
5407 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Blat:
5 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
3 linguri cacao
3 linguri apa
un praf de sare

Crema
1 ou
8 linguri zahar
100 gr unt
3 linguri mari cu ness
500 ml frisca lichida indulcita

Sirop:
3 linguri zahar
5 linguri apa

Ornat:
400 ml frisca 
fulgi de ciocolata rasa

Mod de preparare:

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o, apoi am incorporat-o in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Am pus amestecul intr-o tava (30x20) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 40 minute sau pana trece testul scobitorii.
Intr-o cratita am pus oul, zaharul, ness-ul si untul, si le-am pus pe foc, pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu forma crusta.
Intr-un ibric am caramelizat cele 3 linguri de zahar, pe care l-am stins cu apa rece, lasand pe foc pana zaharul s-a topit si s-a format siropul de caramel. L-am lasat sa se raceasca.
Blatul racit il insiropam cu siropul de zahar ars, apoi punem crema de ness, iar la final frisca batura si fulgii de ciocolata deasupra.

Prajitura Boema recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura boema retete prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1643 viz    0 com
1125 viz    0 com
1307 viz    0 com
5230 viz    0 com

Comentarii (1)

valentina  | #1080
Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o,cred ca era vorba de cacao,nu?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1838 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031398 (s)