News Flash:

Reteta de post - Cum se fac legumele la cuptor - Cu ce le dai gust

14 August 2017
917 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

5 cartofi
2 morcovi
3 cepe
1 dovlecel
250 g mazare congelata
250 g fasole verde congelata
2 rosii bine coapte
2 ardei grasi
1 ardei iute
800 ml suc de rosii
700 ml apa
100 ml vin rosu sau alb
½ legatura marar 
½ legatura patrunjel verde
3 linguri ulei
1 lingurita sare grunjoasa
1 foaie de dafin
½ lingurita piper macinat
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita cimbru macinat
½ lingurita zahar

Citeste si

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se taie in felul urmator: ceapa julien, morcovii rondele, cartofii si dovlecelul cuburi, rosiile cubulete, ardeii bucatele, ciusca crestata pe jumatate si curatata de samburi, verdeata tocata marunt.
Acum asaza in straturi legumele astfel:
- unge o tava de cuptor (20/30) cu 2-3 linguri de ulei;
- pune sucul de rosii, vinul, sarea si toate condimentele si amesteca bine;
- asaza ceapa desfacuta intre degete pe toata suprafata tavii;
- pune rondele de morcovi peste ceapa;
- asaza frumos fasolea verde si mazarea;
- pune ardeii, apoi cartofii si dovlecelul;
- acopera cu rosii si verdeata tocata maunt;
- adauga apa, presara putin zahar deasupra si acopera tava cu folie de aluminiu;
- da tava la cuptor electric pentru 60 minute la 250 grade.

Dupa acest timp scoate tava din cuptor si indeparteaza folia de aluminiu, amesteca usor cu o paleta si coace in continuare timp de 40-60 minute, pana cand zeama scade la jumatate si legumele prind culoare. Serveste mancarea calda dar si rece fiind si mai buna.

Reteta de legume la cuptor ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi mazare congelata ardei iute marar sare grunjoasa citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017424 (s)