News Flash:

Reteta de post: Cum pregatesti tocana de legume cu orez pentru iarna

22 Noiembrie 2018
506 Vizualizari | 0 Comentarii

Tocana de legume cu orez este o alternativa la zacusca. Poate fi pregatita toamna si pastrata in camara, in borcane, pentru sezonul rece.

Ingrediente: 250 g orez, 1 kilogram de ceapa, 1 kilogram de morcovi, 1 kilogram de ardei kapia, 1 kilogram de ardei gogosar, 3 kilograme de rosii, 4-5 ardei copti, 300 ml ulei, sare, piper, foi de dafin, ienibahar.

Mod de preparare: Orezul se pune la fiert in cantitate dubla de apa si, cand este aproape gata, se ia de pe foc, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se raceasca. Ceapa se toaca marunt sau se da pe razatoare. Morcovul se da si el pe razatoare. Se incinge uleiul si se pun ceapa, morcovul si o lingurita de sare. Se da focul mic si se amesteca periodic, pana cand legumele se vor inmuia. Cand s-au inmuiat, se adauga in tigaie si ardeiul taiat fasii.

Se pun si ardeii copti taiati fasii. Rosiile se oparesc si se fac pasta. Dupa ce se adauga pasta de rosii in tigaie, se mai lasa tocana la fiert inca o jumatate de ora. Puneti apoi si orezul fiert. Potriviti de sare, presarati piper, boabe de ienibahar si foile de dafin. Se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute, apoi se toarna, fara a se opri focul, in borcane sterilizate. Borcanele cu tocana de legume cu orez se lasa intre paturi sau acoperite cu prosoape pana se racesc. Tocana de legume cu orez pentru iarna este gata si se poate pastra cateva luni bune in camara.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocana legume tocana post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023863 (s)