News Flash:

Reteta de placinte poale-n brau

9 Iunie 2014
2501 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
200g lapte
500 g faina
200g zahar
1 ou intreg +1 galbenus
25g drojdie
100g unt topit (sau alta grasime)
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:
razatura de portocale
350 g branza de vaci (bine scursa)
150 g zahar
2 oua + 1 ou pt. uns
vanilie (extract sau din pastaie, daca nu aveti folositi zahar vanilat)
1-2 linguri de gris (optional, daca branza este mai moale)

Mod de preparare:

Prima data cernem faina de 2ori si adaugam sarea. Apoi pregatim maiaua, adica amestecam drojdia cu 2-3 linguri de apa, 1 lingura zahar si 2 linguri de faina. Aceasta o punem intr-un loc caldut pt.15 minute. Ea va creste si va face bulbuci. Cand e gata, se intinde o foaie cu sucitorul, se pune umplutura si se ruleaza. Se da la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

sursa: descoperabucovina
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

poale-n brau retete placinte placinte moldovenesti aluat placinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1945 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028429 (s)