News Flash:

Reteta de placinte cu branza

15 Octombrie 2012
2999 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
1 galbenus
300 ml lapte caldut
1 pliculet drojdie
1/2 lingurita sare
200 gr branza sarata
150 gr branza de vaci grasa
100 gr unt
susan

Mod de preparare:


Umplutura:

Amestecam branza sarata, pe care o faramitam cu ajutorul furculitei, cu branza de vaci.

Foi:

Intr-un bol punem faina cu sarea si facem in mijloc o mica adancitura. Intr un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina si 3-4 linguri de lapte caldut. Amestecam pana se face ca o pasta. Punem aceasta compozitie in bolul cu faina, acoperim si lasam 10 minute la loc cald. Adaugam apoi laptele caldut si framantam pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Se imparte aluatul in 4 parti. Intindem fiecare foaie cat putem de subtire, presarand faina. Ungem prima foaia cu untul pe care l am topit la microunde (30 sec), apoi punem a doua foaie si o ungem cu unt. Punem jumatate din umplutura si rulam. Asa procedam si cu restul de doua foi. Dupa ce le-am rulat, le ungem cu galbenus de ou si presaram susan. Se asaza intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 min. la foc potrivit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina galbenus lapte drojdie sare branza sarata unt susan umplutura foi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027178 (s)