News Flash:

Reteta de placinta englezeasca cu bere

24 Ianuarie 2014
1620 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600 g carne de vita, taiata in bucati
1 ou batut bine
60 g faina
1 lingura unt
2 cepe mici, taiate marunt
o telina mica, tocata
1 lingura otet alb
2 cuburi de supa de vita
putin cimbru
o bere neagra
seminte de mac
200 g grasime vegetala
500 g faina alba

Mod de preparare:


Incalzeste cuptorul la 160 grade, apoi amesteca untul cu ceapa si telina. Intr-un vas termorezistent, adauga faina si carnea de vita cu otetul. Amesteca bine sa se intrepatrunda toate ingredientele si apoi adauga cele doua cuburi de supa de vita impreuna cu cimbrul. Toarna berea, acopera cu un capac si da la cuptor timp de doua ore, dupa care indeparteaza capacul si mai lasa timp de 30 de minute la cuptor.

Pentru crusta, amesteca in blender cele 500 g de faina cu grasimea vegetala si putina sare. Adauga cate o lingurita de apa pana ce obtii un aluat. Asaza-l pe un tocator de lemn tapetat cu faina si da-i forma.

Cu jumatate din aluat tapeteaza o tava rotunda si apoi aranjeaza carnea de vita inauntru. Toarna putin sos pana ce carnea e acoperita. Cu restul de aluat acopera placinta, unge-o cu oul batut si da-o la cuptor 40 de minute la 170 de grade.
Serveste placinta englezeasca cu bere alaturi de o garnitura de piure si salata verde.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete internationale retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2010 viz    1 com
922 viz    0 com
1130 viz    0 com
992 viz    0 com
1719 viz    0 com
2156 viz    0 com
1064 viz    0 com
2319 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019857 (s)