News Flash:

Reteta de placinta cu peste

14 Februarie 2012
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Placinta de peste
Ingrediente:

300 g cod afumat taiat cubulete
300 g cartofi taiati cubulete
70 g unt
1 pastarnac taiat cuburi
300 ml lapte
1 praz tocat marunt
1 lingura ulei de masline
1 morcov tocat marunt
2 linguri faina
1 dovlecel tocat
2 rosii taiate felii

Mod de preparare:

Dupa ce se incinge cuptorul la 200 de grade, pastarnacul si cartofii se fierb, iar apoi se transforma in piure, adaugand 25 g unt si 60 ml lapte. Dupa ce potrivim de sare lasam deoparte.
Intre timp incingem ulei intr-o oala si punem la calit morcovul, prazul si dovlecelul, amestecand constant. Scoatem apoi legumele pe un platou. In aceeasi oala topim untul ramas, adaugam faina si lasam timp de 2 minute dupa care incorporam laptele ramas amestecand constant. Indepartam vasul de pe foc si adaugam legumele si codul si asezonam cu sare. Punem amestecul intr-un vas de iena si pe deasupra ounem piureul, niveland suprafata cu o lingura. Aranjam feliile de rosii pe deasupra si bagam la cuptor timp de 30 de minute, pana cand prinde o crusta auriu-maronie.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cod afumat cartofi unt pastarnac lapte praz morcov faina dovlecel rosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015151 (s)