News Flash:

Reteta de placinta cu mere in forma de trandafiri

5 Decembrie 2013
7977 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
125 gr unt moale
70 gr zahar pudra
zahar vanilinat
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 ou
100 gr migdale pisate
150 gr faina

Pentru crema:
400 ml lapte
100 ml vin alb
3 galbenusuri
zahar vanilinat
1 lingurita coaja de portocala rasa
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
5-6 mere

Mod de preparare:

Aluat:
Mixeaza zaharul pudra cu untul, coaja de portocala si vanilia. Adauga oul si migdalele, apoi pune treptat faina. Trebuie sa obtii un aluat usor. Greseaza o tava de copt, dupa care presara in ea putina faina si pune aluatul. Cat timp pregatesti crema, baga-l in frigider.

Crema:
Mixeaza faina cu coaja de portocala si cu zaharul vanilinat. Adauga putin lapte si galbenusurile. Amesteca pana in momentul in caree compozitia e pufoasa. Incorporeaza restul de lapte si vinul. Lasa crema pe foc mic, sa inceapa sa fiarba, amestecand in mod constant pana cand se ingroasa. Ia-o de pe foc. Optional, poti pune in ea budinca sau crama de vanilie.

Taie fasii din mere cu ajutorul unui cutit de legume. Pune crema peste aluat si aseaza fasiile in ea, sub forma de petale de trandafir. Pentru glazura, le poti stropi cu suc de caise. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Placinta e gata cand merele sunt rumenite. Pentru mai multa siguranta, efectueaza testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028732 (s)