News Flash:

Reteta de placinta cu dovleac

6 Septembrie 2012
4826 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina
un plic de drojdie
3 oua
1-2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
200 g unt/ margarina topita
3 lingurite zahar
un praf de sare
apa

Pentru umplutura:

1 kg dovleac ras
scortisoara
zahar, dupa gust
esenta de vanilie
coaja rasa de la o de portocala
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
un praf de sare


Mod de preparare:

Aluatul:

Cerne faina si pune-o intr-un castron incapator. Fa un crater cu ajutorul mainii si pune in el zaharul, sarea, drojdia, coaja de lamaie si untul topit si amesteca bine compozitia. Adauga apoi ouale si framanta foarte bine aluatul. Adauga treptat apa calduta pana obtii un aluat omogen. Lasa-l la dospit aproximativ 30 min.

Umplutura:

Dovleacul ras, prin razatoarea mare, se pune la calit cu o lingurita de unt. Cand a scazut si s-a evaporat zeama, adauga un praf de sare, zahar dupa gust, coaja de lamaie si cea de portocala si mai lasa-l 1-2 minute la foc mic, amestecand continuu sa nu se lipeasca. Se ia umplutura dupa foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara si esenta de vanilie, tot dupa gust. Unge o tava mai mare cu unt.
   
Aluatul crescut, se imparte in doua bucati egale si se intind doua foi, de aproximativ 1 cm grosime. Se aseaza prima foaie in tava, astfel incat sa-i acopere si marginile. Se pune umplutura de dovleac si se niveleaza bine. Se adauga apoi a doua foaie, avand grija sa lipesti marginile celor doua foi daca doresti, cu ajutorul degetelor, poti face din aluat. Placinta rezultata, se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a nu se umfla.
Se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de gradea, foc moderat si se lasa pana cand blatul prinde o culoare aurie(aproximativ 30-40 minute)

Placinta se taie felii egale si se serveste rece. Pe deasupra se presara in ploaie zahar pudra, pentru decor.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat omogen foi aluat cuptorul preincalzit zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2041 viz    0 com
2134 viz    0 com
994 viz    0 com
1575 viz    0 com
2054 viz    0 com
1319 viz    0 com
1974 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027653 (s)