News Flash:

Reteta de placinta cu dovleac

23 Septembrie 2013
3277 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg dovleac de placinta
un pachet foi de placinta
300 g zahar tos
6 plicuri zahar vanilat
ulei pentru uns foile

Mod de preparare:

Se rade dovleacul (pe razatoarea cu gauri mari) cu o zi inainte de prepare (de preferat seara) si se amesteca cu zaharul tos. A doua zi pregatim placinta. Se ung 3-4 foi de placinta cu ulei si se pun in tava (tapetata cu hartie speciala pentru copt), apoi luam dovleac ras bine stors in mana si presaram in ploaie peste foi presarand apoi 2 pliculete de zahar vanilat. Deasupra se asaza alte doua foi unse cu ulei peste compozitia cu dovleac si tot asa pana terminam cu dovleacul.
Cam 3-4 foi trebuie sa fie deasupra placintei. Apoi ungem foaia de deasupra cu ulei si sucul de dovleac ramas. Bagam placinta in cuptorul bine incins (180 C). Din cand in cand scoatem placinta si o stropim cu sucul de dovleac. Este gata dupa o ora si jumatate. Dovleacul trebuie sa fie bine stors si nu uitati sa presarati zahar vanilat peste el in tava.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1365 viz    0 com
1949 viz    0 com
1279 viz    0 com
2179 viz    0 com
1050 viz    0 com
1960 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030325 (s)