News Flash:

Reteta de placinta cu carne

26 Septembrie 2012
4091 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

750 g carne de porc tocata
3 oua
3 felii de bacon tocate marunt
1 mar taiat marunt
1 lingurita salvie
450 g faina
1 lingurita sare
100 g untura de porc
250 g apa
1 lingurita si jumatate gelatina
375 ml supa de pui

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 grade. Ungem o tava cu 6 forme de briose. Intr-un bol amestecam carnea tocata, baconul, marul si salvia. Adaugam sarea, acoperim bolul si bagam la frigider. Preparam aluatul amestecand faina cu sare si doua galbenusuri de ou. Intr-o craticioara punem apa si untura la fiert. Turnam untura fierbinte peste faina si amestecam. Framantam aluatul pe o suprafata curata. Lasam sa stea deoparte timp de 10 minute, apoi intindem 2 foi din aluat. Taiem 12 cercuri din foile de aluat. Asezam cate o bucata de aluat in formele de briose. Umplem formele cu amestecul de carne si acoperim cu un alt cerculet de aluat. Unim marginile cu degetele. Se bate oul ramas si se ung placintutele. Facem cat o gaurica in centrul fiecarei placintute si bagam la cuptor timp de 50-60 de minute. Punem la fiert supa si gelatina intr-o craticioara. Turnam cu atentie supa prin gaurile din centrul placintutelor. Lasam sa stea timp de 20 de minute inainte de servire.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete placinta retete culinare retete mancare retete gustari oua mar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014264 (s)