News Flash:

Reteta de placinta cu branza si spanac

19 Noiembrie 2014
1544 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

450 g faina
3 oua
150 ml iaurt batut cu furculita sa devina mai fluid
150 ml apa minerala
10 g drojdie
80 ml +1 lingura ulei de masline
2 legaturi ceapa verde ( am pus doar una)
1 legatura marar
1 catel de usturoi
500 g spanac
500 g branza de vaci proaspata si stoarsa de zer ( eu am folosit 250g branza de vaci si 250g branza feta )
sare
seminte pentru pus deasupra
ulei

Mod de preparare:

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam 1 lingurita apa calda si lasam sa creasca. Separam albusul de galbenus de la un ou (galbenusul se foloseste pentru uns deasupra) si il amestecam cu uleiul, apa minerala si iaurtul. Adaugam si drojdia crescuta si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem faina intr-un vas pentru framantat adaugam sare si apoi amestecul de lichide. Framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de vas. Eu am mai adaugat 150g faina pentru ca nu reuseam sa-l framant. Impartim aluatul in 4 bucati, incercam sa le dam forma rotunda si le ungem cu ulei. Lasam sa dospeasca 30 de minute.

Preparam umplutura: spanacul il spalam bine in mai multe ape, il curatam de codite si il oparim 2-3 minute in apa fiarta cu putina sare. Scoatem spanacul, lasam sa se raceasca si apoi il stoarcem bine de apa. Intr-o tigaie mai mare punem putin ulei si adaugam ceapa tocata si usturoiul. Amestecam bine pana se calesc apoi adaugam spanacul scurs si taiat. Se mai calesc 2-3 minute si apoi se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se adauga ouale, branza si mararul tocat. Daca puneti si branza feta sau telemea nu mai este cazul sa adaugati sare.
Incingem cuptorul la 180g si ne apucam de intins si rulat. Luam prima bucata de aluat, o intindem cat mai subtire pe masa unsa cu ulei si punem peste ea 1/4 din umplutura de spanac. Rulam usor si apoi o indoim in forma de spirala. O asezam intr-o tava rotunda (d = 28cm).

Procedam la fel si cu restul de aluat asezand rulourile in continuare la celalale formand o spirala mare. Galbenusul de ou ramas de la prepararea aluatului il amestecam cu o lingura de apa si ungem cu el placinta. Presaram deasupra seminte. Eu am folosit de floarea-soarelui.

Coacem timp de 40 de minute pana se rumeneste frumos. Servim calduta sau rece.

Reteta de placinta cu branza si spanac
ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

placinta branza placinta spanac retete placinta retete garnituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013768 (s)