News Flash:

Reteta de pizza cu hamsii

23 Martie 2012
3278 Vizualizari | 0 Comentarii
Pizza
Ingrediente:

Pentru blat:

325 g faina
250 ml lapte
8 g drojdie uscata
2 linguri ulei de masline
7 g sare

Pentru umplutura:
   
prosciutto
mozzarella
hamsii
masline negre/verzi
rosii

  
Mod de preparare:

Se pune faina in vasul robotului, se adauga drojdia, uleiul si sarea. Incepem sa amestecam usor si, putin cate putin, adaugam laptele. Framantam in continuare, pana aluatul se desprinde de pe vasul robotului. Formam o bila pe care o ungem cu putin ulei si o bagam intr-o punga, pe care o legam si o bagam la frigider. Intre timp, facem sosul si pregatim ingredientele pe care le punem deasupra aluatului. Sosul l-am facut cu suc de rosii, un pic de sare, o lingura ulei de masline, origano.
Dupa aceea taiem ingredientele pentru "ornat" pizza.

Scoatem aluatul de la frigider si-l intindem cu mainile in tava de la aragaz unsa cu putin ulei. Dam drumul la aragaz la 250°C. Cind cuptorul si-a atins temperatura, ungem aluatul cu sosul de rosii, punem deasupra bucatele de prosciutto, hamsii rupti in doua, maslinele, rosiile spalate si taiate feliute foarte fin si la sfirsit adaugam mozzarella taiata cuburele micute.
Bagam tava la cuptor si o lasam cam 12-15 minute. Scoatem din cuptor si portionam.
Pizza pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina lapte drojdie uscata sare prosciutto mozzarella pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019508 (s)