News Flash:

Reteta de pizza cu germeni

21 Ianuarie 2014
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
50 g tarate de grau
100 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline extravirgin
150 g faina alba de grau
1 lingurita sare de mare
1/2 plic drojdie uscata

Pentru topping:
2 ciuperci champignon medii
2-3 linguri sos de rosii/ ketchup (eu l-am preparat in casa)
1 /2 dovlecel proaspat mic
1 lingurita busuioc uscat maruntit
mozzarella
1 mana germeni (eu am pus de lucerna si trifoi rosu)–optional

Mod de preparare:


Ingredientele pentru blat se amesteca in masina de paine, dupa care se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent pentru cca 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Dupa cresterea aluatului, acesta se intinde cu sucitorul pe planseta infainata si se aseaza in tava de pizza unsa cu putin ulei de masline. Se intinde sosul de rosii peste aluat.
Se presara busuiocul. Se adauga ciupercile spalate si taiate pe lung, in felii subtiri. Se adauga dovlecelul spalat si taiat cuburi (cu tot cu coaja)

La final, se adauga mozzarella taiata felii, sau rupta cu mana. Se introdue tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc iute (sau 320 grade) timp de 15 minute. Se lasa 5 minute sa se racoreasca, se portioneaza, se adauga germenii si se serveste.

Pizza cu germeni recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019038 (s)