News Flash:

Reteta de pizza altfel decat stiai pana acum

16 Martie 2016
7874 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 lingurite drojdie
cca 300 ml apa calduta
cca 700 gr faina alba sau cat cuprinde
2 lingurite sare kosher
1 lingura jumatate zahar
cca 500 gr topping preferat (ceapa, masline, ardei gras, usturoi, rosii deshidratate)
cca 100 gr parmezan dat pe razatoare
cca 450 gr mozzarella data pe razatoare
1 lingura ulei de masline
1 borcanel de sos marinara

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in apa calduta. Lasa deoparte 3 minute.
2. Amesteca dorjdia dizolvata cu faina, sarea si zaharul. Omogenizeaza bine, folosind o lingura.
3. Adauga toppingul si parmezanul. Omogenizeaza. Daca ti se pare ca aluatul e prea lipicios, mai pune putina faina. Lasa deoparte in jur de o ora, apoi muta aluatul in frigider pentru inca o ora.
4. Presara faina pe o masa, scoate aluatul si trece cu sucitorul peste el de cateva ori, ca sa-i dai forma pentru tava de copt, apoi pune-l in tava tapetata cu hartie de copt. Foaia de aluat trebuie sa fie mai mare decat tava.
5. Presa mozzarella peste aluat, apoi acopera cu partea din afara tavii.
6. Lasa tava deoparte pana cand cuptorul e incins la 220 de grade Celsius. Bag-o dupa aceea in cuptor pentru 35 de minute sau pana cand se rumeneste painea.
7. Cu 3 minute inainte sa scoti tava, unge painea cu uleiul de masline.
Serveste cu sos marinara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta pizza blat pizza topping pizza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019700 (s)